perjantai 20. maaliskuuta 2015

ENPÄ ARVANNUT,

että ajatukseni aloittaa kenneltoimintani mahdollisimman lähellä Viikin eläinsairaalaa tulisi heti miten käytäntöön. Jos jotain menee pieleen, niin pääsee avun piiriin kymmenessä minuutissa.

Sunnuntaina 15.3.(juurikin 63 päivää ensimmäisestä astutuksesta) Hetalla alkoivat poltot klo 17.00. Ensimmäisenä klo 17.25 tuli punertava pyöreä pallo, joka muuttui maksapalan näköiseksi. Sen Heta söi. Soitin Viikkiin ekan kerran. Suosittelivat seuraamaan tilannetta. Soitin myös mentorille, joka arveli maksalätkän olleen istukka ja kaima suositteli olemaan yhteydessä Viikkiin uudemman kerran. Soitinkin sinne, kun seuraavaksi tuli kalvoja. Suosittelivat kävelyttämään koiraa ja voi sitä sairaalaankin tulla jos siltä tuntuu. Minä kävelytin, tuli vihreää ja silloin päätin, että nyt lähdemme.

Viikissä Heta ultrattiin; kaksi pentua, joista toisella hiekot äänet. Puhetta oli jo silloin keisarinleikkauksesta, mutta minun toivomuksestani yritettiin vielä luomusti. Tosin kolme kertaa Heta sai Oksitosiinia, polttostimulaatiota ja hierontaa. Ei auttanut. Keisarinleikkaus suorittettiin klo 23.15. Kaksi pentua, kaunis vaalea narttu, jolla vaikea huuli/kitalakihalkio ja heikot elintoiminnot. Päästimme pennun pois. Ainokaiseksi jäi uros Pentu Ponteva, Black Beauty eli kotoisasti BB.

Heta on toipunut leikkauksesta hyvin ja hoitaa ainokaistaan tarmokkaasti työhuoneemme rauhassa. Imettää ja putsaa poikaansa. Pelmuttaa vällyjä niin, että välillä joutuu itkemään pennun hukkumista. Onneksi esim. Kesse ilmoittaa minulle, että Heta tarvitsee apua, jos en itse kuule. BB on hyvin nostanut painoaan. Mikäs on nostaessa, kun maitomonopoli!Tuoreimmat kuvat pentusesta tältä aamulta.
 
KIITOS KAIMALLE/MENTORILLE TAAS KERRAN! OLET KULLANARVOINEN!

P.S. KUVANA UUSI VAAKA, HUOLESTUNUT MAMMA JA PÄIVÄN PAINO, JOKA ON 296g
.

5 kommenttia:

 1. Ole hyvä=) kun antaa niin saa...eikös se niin mene?
  Ja kyllä meidän vanhojen kuuluu auttaa, siinä määrin kuin kykenemme, kukin tavallaan ja tahollaan.
  Harmittaa pikkusen ettei mennyt "oppikirjan mukaan" kivikkoinen alku sinulla.
  Vaan on teillä siellä pulska ja potra poika! Tyytyväiseltä vaikuttaa kuvien perusteella ainakin=)
  Iloista viikonloppua ja halit päälle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jaanoille tästä ihanasta Heta koirasta ja mukavasta ja sujuvasta yhteistyöstä. Jaana J:lle kiitos Hetan hyvästä hoidosta jo tähän asti. Harmi että tässä kävi näin. BB pojalle, ihanalle maitobaarin kunkulle toivotaan tietysti kaikkea hyvää jatkossakin. :)

  VastaaPoista
 3. Eipä mennyt oppikirjan mukaan, mutta siksikin olen niin tyytyväinen, että sinä olet olemassa kaimaseni ja tietysti Viikki! Kiitos Mirvalle Hetan erinomaisesta huolenpidosta ja asiaan liitttyvien muidenkin puolien esimerkillisestä hoidosta! Kyllä kelpaa tällä porukalla! Pulska on poika ja vielä ylläolevaan postaukseen uuden kuvan, jossa uusi vaaka/päivän paino.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, hih, punnitseminen on hahhauskaa kun pennut heiluvat vaa'alla...ovat aika tarmokkaita jo pieninä! Iloiset viikonloput kaikille!

  VastaaPoista
 5. Nyt oli punnitseminen lastenleikkiä, kun sain Maikilta vinkin Clasun vaaoista ja leivontakulhoista. Alkupäivät on punnaus ollut tosi tuteraa touhua enkä ole ihan varma voinut olla BB;n painonnoususta vaikka toki se silmämääräisesti on siltä näyttänyt.

  VastaaPoista