lauantai 4. tammikuuta 2014

4.1.14

Tänään Noppe täyttää 5-vuotta!

Vietimme päivää Nopen kanssa vauhdikkaasti Järvenpään Agilityurheilijoiden agilitykisoissa Vuokkoset Areenalla Ojangossa kolmen kisastartin parissa. Kyseessähän olivat meidän ihka ensimmäiset lähtömme!

Aamulla kotona jo alkoi jännittää niin, että olin hyytelöä, joka ei meinannut päästä ovesta ulos. Mutta niin vain lähdettiin ja ensimmäinen startti miniykkösissä alkoi klo 9.00. Saimme heti tuloksen! Tulos 18,61, 10 ratavirhettä ja 8,61 sekuntia ihanneajan ylitys, lähtösijoitus 7. Radalla oli hyppyjä, muuri, putkia, A-este, keinu, kepit, puomi, pituus, rengas yhteensä 18 estettä. Hienoa oli, että ekalla radalla ei varsinaisia estevirheitä tullut. Virhepisteet tulivat keinun jälkeisestä pyörimisestä ja käynnistä ennen keppejä ratahenkilöä moikkaamassa. Meille vaikeat kepit sujuivat virheittä kuin myös keinu, jota Noppe on alkanut vähän vierastamaan. Yhteistyömme oli mainiota ja olen enemmän kuin todella tyytyväinen!

B-startista tulos 15 ratavirhettä( 5 virhettä aina yhdestä mokasta) ja 6 sekuntia ihanneajan ylitystä toi lähdön 10.sijan! Alussa olin myöhässä (niin kuin usein muulloinkin) ja koira käväisi vuorossa olevan puomin sijasta nuuhkaisemassa A-estettä. Sain koiran suoristettua puomin kontaktille ja homma jatkui. Oli putkia, hyppyjä ja kepeillä tuli seuraava virhe, korjasimme ja jatkoimme. Hyppyjä ja seuraava virhe lentokeinusta; koira kyllä kontaktialueella, mutta keinu ei laskeutunut, koska koira hyppäsi pois! Rata saatiin loppuun, 18-estettä suoritettua ja tulos olikin jo alussa. Noppe oli B-radalla vielä enemmän vauhdissa kuin A-radalla.

Hyppyrata C toi hylyn, koska mokasin jo alussa. En huomioinut sitä mitä koira näkee lähdössä. Koira luki rataa istuessaan; Ah, tuolla putki, sinne! Minä en ohjannut tarpeeksi päättäväisesti välissä olevalle renkaalle vaan sanoin hyppy! No, kaikki koirat, jotka ovat vähänkään harrastaneet agilityä tietävät, että alussa on aina hyppy eikä siitä tarvitse sanoa mitään. Minunkin olisi pitänyt sanoa rengas ja putki. Mentyään putken sivusta Noppe meni putkeen ja siitä hylky. Tuomarin alkupuhutteluohjeiden mukaan suoritimme radan kuitenkin loppuun kilpailunomaisesti.

Olen todella tyytyväinen! Koira toimi hienosti ja minäkin tein parhaani! Minua hienosti tukivat tänään Suski ja Markku Kaukinen, järjestävän seuran aktiivit ja pitkänlinjan agikisaajat! Ohjaajani Mari Mäkelä on myös erittäin tärkeä, hän minut "potkaisikin" kisoihin ja mm. eilen illalla sain vielä sähköpostilla vastauksia kysymyksiini agikisoista. Kiitos Suski, Markku ja Mari!

Vielä pitää mainita omilta seurakavereiltani Itä-Helsingin Agilityharrastajista kisapaikalla saamani tuki ja apu. Alli Arppe, seuramme ryhmänohjaajia ja tällä kertaa kisailemassa isovillakoira Boriksen kanssa, kuvasi B-ratani, jossa teimme lentokeinun. Kun hain kameran Allilta, hän suositteli käymään treenialueella Nopen kanssa keinua tekemässä, että ei jää koiralle huono muisto keinusta. Loisto idea! Minähän menin ja runsain namupalkoin teimme keinua. Tutustuin seurakaveri Aino Oikariin, joka kääpiöpinserinsä Väinön kanssa oli myös ensikertalainen samassa luokassa kanssamme. Meillä oli koirien häkit lähekkäin ja saatoimme vaihtaa ratakokemuksia. Aino myös kuvasi C-ratamme. 

4 kommenttia:

 1. Hieno kisauran alku teillä! Onnea!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olet itse vieläkin hämmästynyt kuinka mainiosti kisauramme alkoi!

  VastaaPoista
 3. Onnea Jaana ja Noppe, hieno alku! Jaksoitte suorittaa peräti 3 rataa ekoissa kisoissa eli syytä olla ylpeä!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut meiltäkin, ootte mahtavia!

  VastaaPoista