keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Rauhoittumista ja Pippu Messarissa

Kirjoitan ensin ahaa-elämyksestä, jonka olen tässä saanut kirjoitellessani Hetan emännän Mirvan ja Inkoolaisen kaimani kanssa; koiralle on hyvä opettaa rauhoittumista eri tilanteissa. Mirva on käynyt Hetan kanssa Rauhoittumiskurssia. Ei Heta mikään villiotus ole, Mirva vain kuuli kehuttavan kurssinohjaajaa ja kurssia sekä halusi laajentaa omaa osaamistaan. Tässä suora lainaus Mirvan tekstistä; "Niinhän se on että ensinhän koiran pitää osasta rauhoittua ja kunnioittaa täten omistajaa. Kuulostaa kliseeltä, mutta kun ymmärtää konkreettisesti koiran ja omasta käytöksestä ne ongelmakohdat niin.... naks minunkin jakeluun meni jotakin." Olen itse käynyt Pipun kanssa Itiksen jouluostoshälinässä harjoittamassa Pippua paitsi Messarin hulinoihin myös opettelemassa rauhoittumista; minä istuskelin penkeillä enkä jatkanut matkaa ennen kuin Pippu oli lungi. Eipä se mitenkään erityisen levoton ollut kulkiessaankaan. Tälläisiä harjoituksia jatketaan ja on ihan mahtavaa oppia itsekin koko ajan lisää!

Pyrin koko ajan totuttamaan Pippua erilaisiin juttuihin ja siitä syystä olin ilmoittanut Pipun Messariinkin lauantain Nordic Winneriin. Kauden suurin näyttelysessio. Ajelimme Pipun kanssa bussi viiskasilla Itiksestä Pasilaan. Pipun ensimmäinen bussimatka sujui mainiosti maisemia ja kanssamatkustajia katsellen. Pieni kävely Messarin nurkalle ja sisään halliin. Silloin itseäni alkoi vähän hirvittää; valtava määrä koiria ja ihmisiä, paljon pieniä kehiä ja suht kapeita käytäviä. Meidänkin esittelykehämme ympäristöä täyttivät Tanskandogit ja muut suuret koirat. Pienen ensi jäykistymisen jälkeen Pippu otti homman rauhallisesti. Pihakoirapentujen tuomari oli vaihtunut Ulf Bråthenista Kristiina Niemelään. Alla Jaana Löfbergin ottamia kuvia kehätapahtumista.
Ensin tuomari katseli liikkkeitämme yhdessä toisen narttupennun kanssa. Ensimmäisenä Kati Tapani ja Mayia. Sitten minä ja Pippu.
Sitten esittelimme koiramme tuomarille. Mayia aakkosissa ennen meitä ja siis esittelyssä ensimmäisenä. Sitten meidän vuoromme.
Tässä broilerinsydänherkut käytössä.
Vaihdoin puolta, jotta koira näkyisi mahdollisimman hyvin.
Kristiina Niemelä on mukava tuomari. Tässä vaiheessa Pipunkin mielestä.
Tässä vaiheessa Pipun mieli muuttui. Vaikka Kristiina Niemelä lähestyi todella rauhallisesti Pippua jännitti. Sillä täältähän puuttui pöytä, jolla tämän kokoluokan koirat esitellään! Minäkin olin ajatellut syöttää Pipulle broiskua pöydällä ja totuttaa sitä pöytäesiintymiseen.
Mayia voitti narttupennut ja siitä tuli myös ROP. Tässäkin tuomarinkättelyssä huomaa Pipun vastahakoisuuden. Muutenhan Pippu seurustelee ihmisten kanssa mielellään ja seurusteli myöhemmin päivän mittaan monen kanssa.

Kristiina Niemelän arvio Pipusta;" Erittäin lupaava. Kaunis pää, profiili ja ilme. Hyvin asettuneet korvat. Leikkaava purenta. Kuono-osan tulee täyttyä. Erittäin hyvä kaula ja ylälinja. Erittäin lupaava rintakehä. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvin, hyvällä askelpituudella" Narttupentujen kakkonen & KP.

Olin hyvin tyytyväinen niin Pipun esiintymiseen kuin arvosteluunkin ja loppupäivä näyttelyssä meni mukavasti; ostin Pipulle uuden rasvanahkaisen taluttimen 12 eurolla, katselimme aikuiset pihikset ja todella mukava oli jutella kaikkien pihisihmisten kanssa. Tuli taas paljon ajattelemisen aihetta mm. agilitystä.

1 kommentti:

  1. Onnea Onnea ja Joulua toivotellaan! Hyvinhän se meni, vaikka voinkin kuvitella että rankka reissu pennulle=)

    VastaaPoista