perjantai 31. tammikuuta 2014

KESSE, MINUS & KAIKENLAISTA KOIRAPULINAA...

Ilokseni voin todeta, että Kesse alkaa olla taas hyvässä vedossa! Vatsa kunnossa. Sohvalla nousujäykkydestä ja parista kovasta päälaelle nousseesta patista johtuen aloitin kortisonilääkityksen uudelleen ja vatsansuojalääkitys jatkuu. Letkeys palasi ja patit häviävät pikku hiljaa. Kesse on myös loistava oman elämänsa säätelijä. Normiulkoilu/asiointiulkoilu; Kesse ei näe syytä mennä puistoon saakka. Kesse kiertää naapuriautohallin, tekee asiat, menee meidän roskishuoneen ovelle, koska tietää, että "pussin" voi viedä sinne. Olemme luopuneet Kessen puistoon maanittelusta. Eihän ihminenkään koko taloa kierrä, kun vessaan menee! Näin toimien Kesse noin kerran päivässä lähteekin puistoon, kun sinne aina tarvitse "laahautua". Kesse myös kävelee pitkiäkin kävelytysvyölenkkejä jne. Olin pelkästään Kessen kanssa agilityn viikkotreeneissä. Olin kotona katsonut tulevaa rataa; huh, huh, vaikeaa! Yllätys olikin melkoinen, kun Kesse palkitsi laatuajan mamman kanssa loistosuorituksella! Tiukkaa valssaamista ja kahdeksikkoa, Kesse suorastaan nuoli esteitä eli  meni niin läheltä kuin vain tuon kokoinen koira pystyy! Minulta on kyselty, että milloin Kesse alkaa kisailemaan ja olen vastannut, että eihän Kesse ala kisailemaan, Kesse vain rallattelee! Mutta nyt tietenkin hiipii ajatus mieleen...mullahan on voimassa oleva kisalisenssikin.

Edellisessä postauksessa kirjoitin hurjasta Pipusta ja melko lailla samantien Pippu aloitti tauon hurjana olossa. Samana päivänä, kun Pipulla tuli täyteen 8 kuukautta elämäntaivallusta alkoivat ensimmäiset juoksut. Pippu aloitti mietiskelyn ja rauhoittui huomattavasti. Onhan siinä hormoonimyrskyssä mietittävää ja rauhoittumiseen vaikutti varmaan myös Nopen PMS-oireet. Noppe oikein odotteli, että Pippu tulisi vaikka ihan pikkasenkin höösäämään jotain Nopen lähistölle. Kylläpä Pippu saikin kyytiä! Vähänhän se oli epäreilun tuntuista, kun Pippu oikeasti oli rauhoittunut Nopen ärsyttämisen suhteen ja sillä oli omiakin hormonihuolia. Toisaalta tuolla tavalla koira oppii laumassa oloa. Samana päivänä, kun Pipulla alkoivat juoksut olivat agilityn viikkotreenit Nopella ja Kessellä. Meillä vaihtui toinen ohjaaja ja aloittanut ohjaaja Saana pyysi antamaan "nimen" koiran agilityhabitukselle. Minä tietysti kuvailin Nopen nokkelaksi ja nopeaksi seuraajaksi. Tämän kaiken Noppe osoitti vääräksi; se rallatteli menemään ja oikein ilakoi pussilla! Tämän tästä se suuntasi parilla omatoimihypyllä radalla pussille ja meni kuin ohjus läpi pussin! Ei auttanut vaikka miten ohjasin. Ihan selkeää PMS-oirehtimista. Ei siis ollut yllätys, kun Nopella alkoivat juoksut parin päivän päästä ja siitä johtuen Kesse pääsi yksinään treenaamaan. Meidän seurassa saa kyllä treeneta juoksuisen suojatun nartun kanssa, kun kolmosissa saa kisatakin juoksuisen nartun kanssa, mutta meillä ei Nopen kanssa ole tähtäin kolmosissa. Eikä minusta muutenkaan ole järkeä treenata hormonimyrskyisen koiran kanssa!

Lopuksi pari kuvaa Kessen veljestä Minuksesta, joka ohjaajansa Tua Nummelinin kanssa voitti pihisten 3- luokan medien mestaruuden loppiaiskisoissa Ojangossa. Upea koira!
Kauniin värinen Minus sivulta.
Tässä näkeekin jo vaikkapa koiran silmistä miten hieno koira Minus on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti