maanantai 15. heinäkuuta 2013

PIPPU ON TULLUT KOTIIN!

Jo viime vuonna harkitsin pihakoiranpennun tuomista Ruotsista tai Tanskasta. Mutta kävikin tuuri ja saimme porukkaan hienon Hetan! Tänä keväänä ryhdyin taas aktiivisesti tutkimaan Tanskan ja Ruotsin rotuyhdistysten nettisivuja. Tanskasta en oikein päässyt perille, siihen tietysti vaikuttaa kielikin.

Ruotsin rotuyhdistyksen sivuilta löytyy selkeästi merkittynä niin syntyneet kuin odotuksen alla olevat pentueet ja kuin myös vanhempien terveystilanne. Tutkittuani sivuja löysin parikin mielenkiintoista pentuetta. Kiitos tässäkin kohdassa kasvatusmentorilleni! Itsekseni en varmasti olisi saanut riittävän ajoissa tulkittua tietoa. Sitten kirjoittelin parille kasvattajalle. Yhteys syntyi Pipun kasvattajan Maria Cronqvistin kanssa ja kirjoittelimme paljon kahden kuukauden ajan. Jo ensimmäisestä valokuvasta, jossa pentue oli lähes vastasyntyneenä, mielenkiintoni herätti juuri Pippu! Viikkojen kuluessa intoni vain kasvoi ja olin ikionnellinen, kun Maria pentujen tulevia omistajia valitessaan päätti, että me saamme Marängin/Pipun! Pipun emä Fika, Riddarens Balett ja isä Larsgårs Vido omaavat mielenkiintoisen sukutaulun; isän takana Adens-kennelin koiria ja melko kuuluisa Riddarens Copenhagen, emän taustalla paitsi Riddarens myös Skorpans koiria.

Selvitin mentoriltani saaman linkin kautta Eviran vaatimukset pennunmaahantuonnille ja välitin ne eteenpäin Ruotsiin. Hyvissä ajoin hankin lentoliput ja varasin pennulle paikan matkustamoon tulomatkalle. Ehdinkin saada haluamani lennon ennen ketään allergikkoa.

Maanantaina 8.7. lensin aamulla Göteborgiin, hyppäsin varaamaani vuokra-autoon ja ajoin 170 kilometriä etelään Eldsbergaan. En vuokrannut navigaattoriautoa, koska en ole sellaista koskaan käyttänyt. Tutkin ja printtasin ajo-ohjeet netistä. Niinpä ei ollut yllätys, että viimeisen vähän yli 10 kilometrin matkalla hukkasin kohteeni. Puhelinsoitolla asia selvisi; olin oikeassa suunnassa, sain ajo-ohjeet ja pian olinkin perillä. Cronqvistien EKOLUND- tila on suuri; paljon viljeltävää, hevosia, lampaita...Tapasin Pipun valloittavan emän Fikan ja 4 muuta pentua, jotka eivät vielä olleet suunnanneet uusiin koteihinsa.
Fika-emä, lempeä ja viisas katse silmissään.

Taustalla Pippu & sisarus, etualalla kaunis Fika.Söimme maittavan lounaan Cronqvistien terassilla, selvitimme paperiasiat, Pippu "matkakassiin", pelkääjänpaikan jalkatilaan ja paluumatka alkoi. Pippu huusi aluksi kuin pieni porsas, mutta hiljeni nopeasti ja nukkui koko matkan kentälle. Kentällä koira autosta ja 2 minuttia ennen sovitun vuokra-ajan päättymistä (klo 16.00) löin autonavaimet tiskiin, koneemmekin lähtisi klo 17.05 eli liikoja aikoja ei ollut. Pippu oli kentällä tosi rauhallinen, pissasikin ulkonurtsille. Monet kanssamatkustajat ja virkailijat halusivat seurustella Pipun kanssa. Pikkasen Pippu itki turvatarkastusjonossa, mutta rauhoittui taas nopeasti. Vähän ennen lentokoneeseen menoa laitoin Pipun taas "matkakassiin". Koneessa Pippu nukkui koko matkan laukussa lattialla jalkojeni välissä. Koneen aloittaessa laskun alkoi "pikkupossuhuuto", mutta koneen laskeutuessa Pippu oli taas täydessä unessa eli varsin hyvä sopeutuja!

Kuten olin arvannutkin Kesse ja Noppe olivat iloisia minun saapumisestani, mutta selvästi harmissaan Pipusta. Nyt, kun viikko on mennyt tilanne alkaa tässä suhteessa muuttua. Noppe, joka alkuun ärisi Pipulle, on jo ottanut ison siskon roolia ja Kesse, joka ei alkuun ollut huomaavinaankaan Pippua, on alkanut pitää melko hurjia "esitelmiä" esim. aiheesta saako hänen lelujaan ottaa ja kuljetella ympäriinsä, mutta näistä lisää myöhemmin.


Pippu on suloinen, pirteä, ihana ja kotiutui nopeasti. Eli ajankäyttö tähän, melko rankka reissu ja taloudellinen satsaus todella kannattivat!


KIITOS MARIA!

5 kommenttia:

 1. Olette saaneet mitä hurmaavimman koiravauvan ja uuden perheen jäsenen. Minäkin olen aivan myyty pelkän blogin välityksellä.

  Heh, voin kuivtella nuo Kessen hurjat esitelmät :D Se on selvästi päättänyt kertoa naperolle "missä kaappi seisoo" tietyissä asioissa.

  Onnea kovasti!

  VastaaPoista
 2. Onnea ja menestystä uudelle tulokkaalle!

  VastaaPoista
 3. Olipas teillä hyvin ja tarkkaan aikataulutettu reissu! Onneksi ei tullut mitään yllätyksiä.
  Pippu näyttää niin suloiselle, ihana lisä teidän laumaanne. Onnea uudesta tulokkaasta ja paljon hauskoja hetkiä elämäänne!

  VastaaPoista
 4. Kiitos onnitteluista! Kesse tosiaan huomattuaan, että Pippu on tullut jäädäkseen, ilmaisee paikkaansa lauman johtajakoirana. Aikataulu oli tiukka ja onneksi se piti! Pippu on ihana ja suloinen, mutta varsin ponteva luonteeltaan.

  VastaaPoista