sunnuntai 11. tammikuuta 2015

HETA & REMU

Aloitin tietysti pohtimisen Hetasta(Nybygårds Xbox Xena). Onko Hetasta jalostuskoiraksi? Hyviä ominaisuuksia; terveys, erinomainen luonne, kaunis väri, erikoinen päämuoto, verenperintö(emä Ingeborg on rotuunotettu). Toisessa vaakakupissa; pieni koko tai toisinsanoin onko Heta liian siro, onko päämuoto jo liiankin erikoinen. Emä Ingeborg tosin on valioitunut samanlaisella päämuodolla
.

Hetan mielestäni sopivassa koossa asuu suuri, avoin & rakastava luonne. Patikoissa Heta lähtee aina johtamaan joukkoja, Heta tulee toimeen kaikkien ihmisten ja kaikkien koirien kanssa. Heta sopeutuu & nauttii paikassa kuin paikassa. Heta on uimari, joka on opettanut uimaan muitakin pihakoiria. Tästä listasta voi jo päätellä, että vastaus kysymykseen onko Hetasta jalostuskoiraksi, on KYLLÄ.

Yli puoli vuotta olen nyt itsekseni ja yhdessä mentorini/kaimani Löfbergin Jaanan kanssa pohtinut/pyöritellyt sulhasvaihtoehtoja Hetalle. Tärkeimpinä tulevat tietysti hyvä terveys ja erinomainen luonne. Yhtä tärkeänä pidän uroksen pienehköä kokoa ja A;n lonkkia. Hetalla, kun on C;n lonkat. Hyvä ulkomuoto on plussaa. Nämä asiat yhdistyivät Remussa(Nybygårds Uppriktiga Urban). Näyttelyissä Remua ei ole haluttu käyttää. Niinpä näyttelytulokset puuttuvat. Omiin silmiini Remu on komea, pihakoirauroksen arkkityyppi, joka varmasti valioituisi melko nopeasti. Kesällä kävin Pippu koiran kanssa Remulla kyläilemässä ja silloin jo ihastuin koiraan. Reilu viikko sitten Kesse ja Pippu lähtivät pojan perheeseen hoitoon. Meille taas "muuttivat" Heta ja Remu.  Nyt, kun Remu on viettänyt meillä toista viikkoa ajatus on vahvistunut; jos minulla olisi/tulisi urospihis haluaisin sen olevan kuin Remu. Ulkona olemme treffailleet vieraita uroksia ja kaikki koirat Remu kohtaa samalla tyyneydellä. Myös uusia ihmisiä on Remu tavannut, toimii.
Suureksi ilokseni voinkin kertoa, että astutus on onnistunut ja pentuja odotamme viikolla 12
Suuret kiitokset Jaanalle tuesta ja hyvistä neuvoista! Kiitokset myös Meriamille, Ilkalle ja Olivialle Kessen ja Pipun erinomaisesta hoidosta! Kotona aviomies on korvaamaton apu kaikessa koiriin liittyvässä eli tiimityötä tämäkin! Eilen illalla otettiin vielä puolison kanssa Hetalta ja Nopelta näytteet MyDog- tutkimuksiin lähetettäväksi.

7 kommenttia:

 1. Kiitos=)...ja onnellista odotusta ja kaikkea hyvää toivottelen=) Katselinpa tuossa jalostustietojärjestelmästä yhdistelmän sukutauluakin, minulle tuttuja koiria paljon.
  Ingeborgin nuppi ja mieli ihan kirkas(oli pään muoto mikä tahansa, hih)...vanha rouva täyttää maaliskuussa 10 vuotta. Naapurissamme asuu Hetan isänemänemä 11 vuotias, reipas mummeli ja perusterve...senkin olet tavannut joskus tuolla meidän metsikössä, muistelisin.

  Loistavaa nähdä myös että lisääntyminen luonnistuu noviiseilta näin hienosti, toki aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan annos enemmin, ehkä.

  Elinvoima ja lisääntymiskyky ovat myös loistavia ja tarpeellisia ominaisuuksia, niitä ei saa unohtaa!

  VastaaPoista
 2. Hieno pariskunta! Toivon teille monien vastoinkäymisten jälkeen nyt vihdoinkin pentuonnea!

  VastaaPoista
 3. Näyttävät hyvältä parilta näin miun silmiin, joten sormet ristissä ollaan ja toivotaan parasta! Heta on niin ihana tapaus että! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksesta! Onnea myös Maikki! Hieno pari ovat eittämättä myös Ronda & Konna! Kiva seurata näitä suht samanaikaisia "odotuksia".

  VastaaPoista
 5. Onnea odotukseen! <3 Hyvän näköinen pariskunta <3

  VastaaPoista
 6. Remu on hieno valinta. Ulkonäössä paljon samaa kuin meidän Kåressa. Ihmekos tuo, kun sukulaisia ovat. Myös minä toivottelen pentuonnea. Eihän tässä kauaakaan, kun saapuvat valloittamaan maailmaa. odotan innolla, että pääseen lukemaan pikku tyypeistä :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Mia! Remu on upea koira niin kuin Kårekin. Minä myös odottelen innolla minkälaisia tyyppejä tulee yhdistelmästä Heta/Remu. Nyt juuri elämme kuin tulisilla hiilillä, koska aika pian pitäisi selviämän onko Heta tiinehtynyt.

  VastaaPoista