lauantai 20. syyskuuta 2014

AGILITYÄ

 Olen tämän vuoden alusta toiminut rotuyhdistyksemme agilitytoimikunnan puheenjohtajana ja loppiaisena pidimme kolmosten rotumestaruuskisat Koivukylän koiraharrastajien virallisten kisojen yhteydessä Vantaalla.
Nyt olivat vuorossa pihakoirien ykkösten ja kakkosten mestaruudet 13.9. P-HAUn kisojen yhteydessä Orimattilassa. Paikka oli valittu mahdollisimman keskeiseksi ja ilmoittelu aloitettu kuukausia aikaisemmin, jotta mahdollsimman moni koirakko saisi tiedon ja pääsisi kisaamaan. Mukana oli kuitenkin vain kolme koirakkoa; Suski Kaukinen & Pontus sekä minä & Noppe miniykkösissä ja Lotta Rönnholm & Calle medikakkosissa. Kisojen jälkeen tutkin koiranettiä ja totesin, että sen mukaan 12 pihiskoirakkoa kisaa ykkösissä ja 5 pihiskoirakkoa kakkosissa. Koiranetti laahaa vähän yli kuukauden jäljessä reaaliajasta ja tiedän ainakin pari ykkösissä kisaavaa koiraa, joita ei vielä netissä mainittu. Lisäksi on varmasti tapahtunut luokkanousuja, mutta toisaalta on "jääty eläkkeellekin". Koiranetin mukaan kolmosluokassa kisaa 23 pihiskoirakkoa ja viime viikonloppuna kolmosiin nousi taas kaksi koirakkoa.
Takaisin Orimattilan kisoihin. Me voitimme Nopen kanssa ykkösten mestaruuden ja Suski & Pontus tarjosivat nopeutta & iloa yleisölle. Pontus on nyt kisannut vähän toista kuukautta eikä paljon tarvita, kun hommat alkavat todella sujua. Lotta & Calle olivat supertaitavia ja -nopeita. Voittivat luokan ja nousivat kolmosiin. Olivat siis myös pihisten medimestareita. Olin todella iloinen että, Suski & Pontus osallistuivat mukana myös Markku. Myös Lottaa on aina ilo tavata. Näiltä kokeneilta konkareilta saa niin paljon oppia!
Noppe oli niin iloinen yhteisestä päivänvietostamme, että halusi pussata luokkavoittajaa.
Kuva Maiccu Peltonen
Ilonpito sen kuin jatkui! Tässä Noppe hymyilee torpalla kaikkien palkintojensa keskellä.
Kuva Jyrki Juvonen

Kessen treenit ovat sujuneet vauhdikkaisssa merkeissä ja seuraavaksi kisailemmekin Kessen kanssa lokakuun loppupuolella. Jos kisasuunnitelmat toteutuvat niin Kesse kuin Nopen tulevat ennen vuoden vaihdetta kisanneeksi kolme kertaa kumpikin. Agilityn talvitreeni-ilta on keskiviikko, jolloin treenaan molempien kanssa samassa ryhmässä. Marraskuussa aion viimeistään hankkia vapaatreenioikeuden seuramme halliin ja sitten esteitä pääsee harjoittelemaan myös Pippu.


2 kommenttia: