maanantai 19. elokuuta 2013

KOIRALEIRI/SIRKUS ELI 4 KOIRAA TORPALLA!

Kesälomani ensimmäiseksi viikoksi tuli torpalle kanssamme myös Heta. Menoa ja meininkiä hurjilla äänitehosteilla riitti koko ajaksi. Kesse haki ja tarjoili keppiä heitettäväksi.
Heitäpä!
Noppe ja Heta saattoivat 10- 15 minuuttia kiskoa frisbeetä hurjasti äristen.
Pippu pisteli menemään mukana isojen malliin.
Heta ja Pippu präijäsivät myös keskenään ja isot tytöt saivat puuhata omiaan. Melkein joka päivä kyseiselläkin viikolla olimme vadelmia poimimassa. Ensin alkuun lyhyempiä aikoja, jotta Pippu tottuu. Kesse, Noppe & Heta ahmivat marjoja suoraan puskista. Pipulle annettiin vadelmia kädestä palkkioksi reippaudesta ja luoksetulosta. Hetan jo lähdettyä Pihisten Open Showhun/agilityyn me jatkoimme vadelmapoimintaa ja metsäkävelyitä. Pipusta on tullut taitava ja rohkea ryteikköetenijä.

Meillä on käynyt myös muita vieraita. Nanna ja Otto pistäytyivät lomani viimeisellä viikolla. Alla Nannan vierailulla ottamia kuvia.
Otto- herra tyttöjen kanssa.


 Pippu oli Otosta kovin kiinnostunut.

 Komea kolmikko; Otto, Kesse & Noppe

Agilityn loppukesän treenikausi alkoi 29.7. Olemme käyneet Nopen kanssa treeneissä 3 kertaa ja Kessenkin kanssa jo kaksi kertaa. Nopen kanssa ehdimme heinäkuun alussa ensimmäisiin epiksiimme; Tattis Cupin 1-osaan. Jännitin etukäteen ihan mielettömästi. Ihan turhaan! Teimme kaksi rataa. Toinen rata 4 sekuntia alle ihanneajan ja yksi virhe. Loppusuoralla näin vain Nopen tassanpohjat vaikka itse pingoin niin lujaa kuin pääsin! 8.7. alkoivat Nopen 3 1/2 kuukautta myöhässä olleet juoksut, joten Tattis Cupin toinen osa jäi väliin. Treenikausi on alkanut mainiosti; Nopella on hyvä vauhti ja se seuraa todella tarkkaan ohjaustani. Kesse oli omissa ekoissa treeneissään ihan liekeissä; vauhti, notkeus & radanluku ihan huippua! Ohjaajamme hihkui kentän laidalla. Toisetkin treenit menivät Kesseltä samaan malliin eikä sadekaan haitannut yhtään eli Kessellä on lääkitys kohdallaan.

Pippu kasvaa niin, että kohina käy! Kuukaudessa paino on lisääntynyt kilolla. Noppe hoitaa Pippua ja leikkii sen kanssa hurjiakin leikkejä. Noppe antaa Pipun kiipeillä päällään ja rei'ittää napakasti. Välillä Noppe joutuu tosin "huomauttamaan" Pippua liiallisesta terävien hampaiden käytöstä. Kesse on tehnyt Pipulle selväksi, että siihen ei terävillä hampailla kosketa. Se ei kuitenkaan estä Pippua kiskomasta Kessen suosikkileluja suoraan sen suusta ja kuljettamasta niitä ympäri kotia. Nyt on selvästi havaittavissa, että Kesse on alkanut pitää Pipun kanssa leikkimisestä vaikka se sitä koittaakin peittää. Kesse saattaa jopa hakea suurimman Kong Wuban kaikkien kiskottavaksi.

Pippu on hurja ja kekseliäs koira! Se loikkasi lauantaiaamuna hampaat edellä suoraan nenääni, kun jumppasin sängyllä. Tuloksena aika paljon verta ja haava nenässäni. Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, että jumppa/venyttelyni on myös koirarieha eli heittelen mustekaloja ja jalkapalloja samalla kuin jumppaan. Pippu vain innostui vähän liikaa! Seuraavana yönä heräsin kolinaan. Meni vähän aikaa, kun tajusin, että Pippu hakkaa teräsjuomakuppia puiseen arkkuun. Kuppi oli tyhjentynyt ja Pippu kutsui "henkilökuntaa" paikalle. Fiksu tyttö!

Heta täyttää tänään 1- vuoden. Onnittelemme kaikki lämpimästi! Alla Mirvan ottamia uusia kuvia Hetasta.
Heta on kovasti kehittynyt viimeisen kuukauden aikana. Heta oli Haapajärven ryhmänäyttelyssä 4.8., jossa tuomarina oli Jari Laakso. Arvio; "11kk vielä ymmärrettävän keskeneräinen juniorinarttu. Riittävä raajaluusto. Runko voisi olla hiukan täyteläisempi. Hyvä ylälinja. Etuosa saa täyttyä iän myötä. Kokoonsa nähden voimakas kallo, turhan voimakas otsapenger. Ruusukorvat. Hyvät takalmat, riittävät etukulmat. Terveet vaikkakin hieman sipsuttavat liikkeet. Silmät ulkonevat". Heta sai näyttelyssä EH;n.

Pieni pihakoira valvoo torpan pihaa.

2 kommenttia:

  1. Kivoja kesäkuvia! Siinä on maatiaisrotu autenttisessa ympäristössä. :)

    VastaaPoista
  2. Jep! Näillä pihiksillä on tuo rotumääritelmän mukainen vahtiominaisuuskin.Kun on präijätty tarpeeksi, voi käydä portaille pihaa valvomaan. Siinä vilkas koira on paikallaan ja saadaan otettua kuvia.

    VastaaPoista