keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

No, huh huh!

Kyllä sitä joutuu välillä soimaamaan itseään koiranomistajana! Kesse on minusta niin lähellä ihmistä (siis olla ihminen ei liki ihmistä), että en pitänyt kummana, kun Kesse alkoi vuoden alkupuolella kuorsata. Niinhän ihmisillekin saattaa iän myötä käydä. Olisi pitänyt reagoida vähän nopeammin, sillä Kessehän on ansiokkaasti pudottanut painoaan eikä kuononsa muoto ole myöskään otollisimpia kuorsaukseen. Nyt selvisi ihan muussa yhteydessä, että Kessellä on nielutulehdus, joka ei vielä kahden viikon antibioottikuurillakaan parantunut. Piti syöttää antibioottia vielä kolmaskin viikko.

Kesse on ollut vähän kankea nousemaan pediltään, liikkuessa ei ole ollut mitään vaivaa. Olin jo pohtinut Kessen viemistä fysioterapeutille, kun kankeus lisääntyi. Sitten pohdin, että vienkö Kessen sittenkin ensin lääkäriin...Nämä pohdinnat loppuivat, kun yhtenä lauantaina vähän yli kolme viikkoa sitten tulin töistä kotiin ja Kesse oli kosketusarka sekä oikeasta etu- että takajalastaan. Maanantaina varasin ja sain ajan samalle päivälle Skutnabin klinikalle Vihtiin. Skuti itse on tosin sairauslomalla lonkkaleikkauksensa jäljiltä, mutta häärää klinikallaan. Joten arvelin, että jos Kesseä pitää kuvata, Skuti katsoo kuvat. No, ei tarvinnut kuvata. Eläinlääkäri Janne totesi, että oikean puolen anaalirauhanen oli niin täynnä/tulehtunut, että se oli jäykistänyt oikean takajalan, joka sitten taas vaikutti oikeaan etujalkaan. Sittemmin kuulin agikavereilta, että tälläistä anaalirauhanen on tehnyt muillekin koirille. Koiralle on liikkuminen ollut hyvinkin hankalaa ja kaikki tutkimukset/kuvaukset on tehty eikä mitään ole löytynyt ja sitten todetaan, että anaalirauhasen tilanne. Rauhanen tyhjennetään ja koira alkaa toipua. Mainitsin samalla reissulla Jannelle Kessen kuorsauksesta ja katsottuaan koiran kurkkuun hän totesi nielutulehduksen.

Vielä tästä koiran inhimillistämisestä. Minä en pitänyt koiraa sairaana vaan puhuin perheellekin, että Kesse on masentunut. No, koirahan ei ole masentunut vaan joko terve tai sairas ja tässä tapauksessa Kesse oli ollut sairas jo jonkin aikaa. Onneksi koira ei kanna kaunaakaan! Rauhanen on tyhjennetty, kipulääkekuuri ja antibiootti syöty. Kesse alkaa olla oma itsensä.

Maanantaina iltana Kesse palasi agilityyn 4 viikon tauon jälkeen ja suoraan huipulle! Voitimme Kessen kanssa harjoitusryhmämme sisäiset kisat! 13 estettä, 21 sekuntia, 0 virhepistettä. Saimme ihka ensimmäisen agilitypokaalimme! Ja Kesse on Team Haltioiden kakkoskoira. Ainakin mitä tulee kesänharjoitusryhmäpaikkoihin; Nopen kanssa meidät on laitettu kisavalmiiden ryhmään ja Kessen kanssa ikuinen jatko1-ryhmä häämöttää taas. Miksi näin? No, Kessen kanssa meidän suoritusvarmuutemme on vaihteleva. Jos minä pysyn kartalle, en tee virheitä ja juoksen niin kovaa kuin pääsen, niin silloin sujuvat agilityradat Kessen kanssa. Mutta jos en muista rataa, mokailen enkä mene kovaa, Kesse päättää itse missä rata menee! Noppe ei ollut treeneissä anturan alla olevan näppylän takia.
Kesse ja agilitypokaali

6 kommenttia:

 1. Onnea agilitykisan voitosta! Ehkä me Nooan kanssa vielä innostutaan agilitystäkin jossain vaiheessa. Nyt enemmän mielesttä toko ja mejä, kunhan lumet metsistä sulaisivat!

  VastaaPoista
 2. Onnea Jaana ja Kesse, yhdessä huipulle!

  VastaaPoista
 3. Nuo koirien vaivat on välillä niin työläitä diagnosoida... Mä olin kerran ihan varma että nyt on Armilla selkä P..&%¤#..na kun riiputti vaan päätään, aristi etosaa, ei pystynyt hypätä sohvalle ja kävelikin jotenkin hiippailemalla. Eläinlääkärissä selvisi että Armilla oli paha flunssa ja kuumetta, ja niin kipeät keuhkot että koko etupää oli kosketusarka. Muistaakseni diagnoosi oli joko keuhkoputken tulehdus tai keuhkokuume.

  Onnittelut huippu-Kesselle ja huippuohjaajalle ekasta pokaalista!

  VastaaPoista
 4. Hienoa että ongelmat selvisi ja onneksi olkoon voitosta! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitämme onnitteluista! Vaikka kyseessä oli pieni kisa, pokaali on kuitenkin eka agipokaali! Ehkäpä uskallemme tai siis minä uskallan ensin epiksiin ja sitten virallisiin kisoihin.

  VastaaPoista