maanantai 22. huhtikuuta 2013

No, huh huh! Osa 2

Koirissamme on monia ilahduttavia asioita eikä yksi vähiten ilahduttava ole niiden hyvä terveys. Kessellä on vuosien varrrella ollut kaikenlaista pientä lähinnä raisun asenteen aiheuttamaa; katkennut hammas 9 -viikkoisena, venähdys 4- vuotiaana, eipä juuri muuta. Vakavin juttu olivat nuo edellisessä postauksessa mainitut ja siinäkin ikävintä oli se, että en vienyt Kesseä niin aikaisin lääkäriin, kun olisin voinut.

Noppe taas on ollut täysin terve ainoastaan rokotuskäynneillä lääkärissä. Niinpä en osannut ensin huolestua, kun eläinlääkäri rokotuskäynnillä kuuli Nopen sydämessä pienen sivuäänen. Tyrmistys olikin sitä rajumpi, kun eläintensydänsairauksiin erikoistunut eläinlääkäri Anders Eriksson tarkemman tutkimuksen ja sydänultran tehtyään totesi Nopella lievä-lievä/kohtalaisen aorttastenoosin eli aortta-ahtauman.

Tällä hetkellä Nopen sydän jaksaa hyvin pumpata verta ja koira voi muutenkin hyvin eikä liikunnanrajoituksia tullut kuin kielto tuntitolkulla kestävään leikkiin isomman koiran kanssa ja umpihankihiihtoon. Agilityä voi jatkaa entiseen malliin.

Mutta sairaus voi olla perinnöllinen eikä siksi suositella jalostuskäyttöä. Surullisin mielin olen perunut astuksen, mutta onneksi Nopen juoksut olivat myöhässä ja diagnoosi saatiin "ajoissa".

Ilahduttavasti viikonloppuna alkoi kevään torppakausi, joka jatkuu jo huomenna. Torstaina haetaan joukkoon myös Heta ja lauantaina suunnataan Lahteen näyttelyyn Hetan ja Kessen kanssa.

Lauantai-illan lenkillä torpan maisemissa, Noppe nauttii kevään tulosta!

8 kommenttia:

 1. Ikävä juttu, mutta on aina hyvä että tällaiset löydetään ajoissa. Onneksi ei haittaa agilityharrastusta tai arkielämää.

  Näyttelyonnea Lahteen lauantaina! Meillä on Nooan kanssa muutaman viikon tauko, mutta toukokuussa jatketaan taas Tampereella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, että löytyi nyt ja on toistaiseksi vähäinen eli se kyllä ilahduttaa, että ei tullut agilitykieltoa. Tiedä mihin vielä yllettään Nopen kanssa!

   Poista
 2. Voi miten ikävää... Mutta toden totta, onneksi vika löytyi ennen astutusta! Murhe ja huoli olisivat voineet moninkertaistua ilman ajoissa tehtyä löydöstä.

  Onneksi koira itse ei ymmärrä murehtia vaan jatkaa elämää entiseen malliin, Nopelle ja laumalle iloista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, onneksi löytyi nyt! Kun ajattelee mitä kaikkea olisi voinut seurata, jos olisi ehditty astuttaa...

   Nopella on tosiaan kevättä rinnassa, selllaisella innolla se painelee torpan maastoissa ja tuossa lähipuistossa. Äskenkin oli joessa poimimassa "sattumia".

   Kiitos! Iloista kevättä myös sinulle ja Otolle! Torpan "Nannapenkki" jo pukkaa vihreää!

   Poista
 3. Olipas ikävä uutinen! Onni onnettomuudessa kuitenkin, ettei Nopen elämää sen suuremmin haitanne. Tsemppiä ja iloista mieltä kuitenkin ja auringonpaistetta täältä meiltä, ihan roppakaupalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, uutinen on tosi ikävä ja tekisi mieli koko ajan rutistaa Noppea, mutta onneksi torpalla hommat kutsuu ja lapsenlapsikin tulee rutisteltavaksi sinne.

   Kiitos! Myös teille sinne roppakaupalla auringonpaistetta!

   Poista
 4. Kaikella on tarkoituksensa ja paikkansa. Noppelaisella on paljon annettavaa tähän maailmaan. Mainio harrastuskoira agilityssa, marjastus- ja puutarhakaveri ja hiirenpyydystäjä. Siinähän sitä on jo monta asiaa mistä iloita... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Nopella on monta, monta puuhaa, joiden välillä Noppelainen rientää! Mirvan listaan voi lisätä vielä lapsenhoidon ja valvonnan.

   Poista