torstai 13. syyskuuta 2012

Normaalia arkea...

Meillä normaali arki koiren kanssa tarkoittaa, että juoksujen jälkeen olemme laajentaneet taas lenkkialueita. Koirien kävelytysvyölenkit ovat ihania raikkaassa syysilmassa! Olemme myös päässeet taas jatkamaan agilityä molempien koirien kanssa. Melkein kaksi kuukautta kuluikin ilman agilityä. Ensin agilityssä oli kesätauko ja sitten meillä juoksutauko.

Agilityssä tauko teki koirille vain hyvää! Nopen kanssa treenaamme alkeisjatkoryhmässä ja syyskuun alussa meillä oli ykkösten hyppyrata elokuun kisoista. Miten mainiosti se sujuikaan! Teimme sen Nopen kanssa pätkissä, joihin olin kaikkiin varsin tyytyväinen. Noppe on aina tarkasti seurannut minua, mutta nyt siihen on tullut myös irtoavuutta eli vauhtia! Nopen kanssa on ollut nyt kolme hyvää treenikertaa peräkkäin.

Kessen kanssa jatko1- ryhmässä on myös selvää kehitystä. Kesse pitempään harrastaneena on hyvä ja nopea agilitykoira, mutta vaatii niin tarkkaa ohjaamista. Jos vähänkään jään pyörimään, Kesse ratkaisee itse radan kulun! Nyt se malttaa seurata minua paremmin, mutta silloin, kun on mahdollista; suora, selkeä rata, Kesse antaa palaa! Minä saan pinkoa vieressä täysillä. Itse asiassa minullekin tuli kehuja ohjaajalta; että vauhtini on kasvanut! Eilen oli taas Kessen ryhmässä haastava rata; hyppy, hyppy, hyppy poikittain, rengas takaviistossa, vasemmalla hyppy, hyppy viistossa vasemmalla, mustaputki äärimmäisen vasemmalla, toinen putki oikealla, hyppy, hyppy, hyppy, putki. Eli tuossa kolmannessa hypyssä piti olla tarkka, että sai koiran oikein yli ja kohti rengasta. Vaikea kohta myös mustaputki, koska hypyltä johti suora linja oikean puoleiselle putkelle. Meillä oli Nopen ryhmässä opeteltu voimakasta vartalo-ohjausta ja suunnittelin sitä tuohon putkelle, mutta tein ensin valsseja ja persjättöjä niin kuin muutkin. Eipä tullut mitään, nopsa Kesse syöksyi monta kertaa ekaan putkeen. Sitten ohjaaja kehoitti minua kokeilemaan mainitsemaani vartalo-ohjausta ja sehän toimi! Käänsin voimakkaasti vartalon ja käden kohti mustaa putkea mennen itse ikäänkuin vähän putkesta ohi! Lisäksi oli pieni keppirata ja sivupisteenä pieni tekninen keinurata. Hyvä ja onnistunut treeni-ilta!

Yhä edelleen käymme vielä tämän kuun vapailla torpalla. Koirien torppa- blogistamme voi halutessaan katsella kukkapenkin tekoa Kessen ja Nopen avustamana. Alla kuvasarjassa yhteisen nahkatikun syöntiä. Kesse ja Noppe syövät omat rouhetikkunsa, mutta nahkatikkuja ja -luita syödään vain yhtä kerrallaan. Siis vaikka annan kaksi, niin yleensä Noppe piilottaa toisen ja yhden "luun" syönti alkaa! 


Tässä tikku Kessen tassoissa ja Noppe sanoo;"Kuulit sä?"

Kesse; " Sinne läks!"

Ja täällähän tätä syödään!

Sama juttu sisätiloissa; Noppe jyrsii ja Kesse kuulostelee; "Jokohan se kohta lähtee juomaan tai jotain..."
Kesse nautti, kun poikamme perheensä kanssa vieraili torpalla.
Nuori perhe nukkui kamarissa ja koirat nuuhkuttivat ovella; "Joko siellä herättäis?"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti