maanantai 8. elokuuta 2016

Koirien kesänviettoa

 Koirat nauttivat kotona olosta; leikkivät & lepäilevät sisällä ja käyskentelevät pikku pihallamme. Myöskin eri mittaiset lenkit kuuluvat ohjelmaan. Kuljetan koiria sekä kävelytysvyössä tiealueilla että vapaana metsässä. Nämä harrasteet ovat tietysti ohjelmassa myös muina vuoden aikoina, mutta kyllä sitä herkemmin tekee pitkän lenkin työpäivänkin jälkeen, kun on kesän valoa tarjolla.

Kesse on aina valmis leikkimään vinkukissalla vaikkapa kuinka nukuttaisi.

Myös maalla koirat viihtyvät niin sisällä kuin ulkona. Sisällä on tennareita, koirien villasukka ja sykerö, joita kahta viimeistä Pippu ja Noppe kiskovat kuin myös niitä heitetään. Torpalla Kesse leikkii sisällä tennarilla.
Torpalla on myös töitä, joissa koirat eivät voi olla mukana. Niinpä ne saavat viettää aikaa koirien pöydällä, jossa voi nukkua(Noppe taustalla) ja valvoa pihan tapahtumia (Pippu etualalla)

Paljon saavat koirat olla maalla ulkona. Pippu on hullaantunut karahkan hakuun ja Noppe tennarin. Karahkaa ja tennaria heittelen vuorotellen kauas pellolla

Sateisilla ilmoilla vedetään päälle sadetakit.

Pippu perennapenkissä angervojen ja liljojen kukkiessa. Ensin otin kuvan ja sitten komensin koiran pois. Koirat tietävät, että kaikkialla muualla saa olla paitsi tuossa mamman kukkapenkissä.
Minä poimin mustikkaa metsässä ja koirat tekevät puutöitä. Huomasin kyllä seuraavien päivien tuotoksista, että ehtivät kyllä kaikki syödä ihan mukavasti myös mustikkaa.
Siirryimme vadelmien poimintaan. Kaikki koirani rakastavat myös vattuja ja syövät innolla suoraan puskista. Kuvassa Kesse vatustaa.

Kaikki koirani saunovat. Maalla lämpiää puulämmitteinen. Pippu ja Noppe ottavat yleensä yhdet ylälaudelöylyt ja siirtyvät sitten tupaan. Kesse saunoo pitempään. Myös kodin sähkösaunassa viihdymme kaikki.
Maalta on tultava myös kaupunkiin. Lakanat on otettu sängystä ja kirjaston kirjat laitettu näkysälle. Pippu varmistaa joko näiden tavaroiden mukaan oton tai sitten sen, että sitä ei jätetä kyydistä. Ehkä molempia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti