sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kesäriennot ovat päättyneet...

Pipun kohdalla kesäriennot ovat olleet agilityntehotreenausta. Elo-/Syyskuussa olemme käyneet Pipun kanssa maanantaisin IHAH;n treeniryhmässä Kivikossa ja keskiviikkoiltaisin JAU;n treeniryhmässä Ristinummella. Edistystä on tapahtunut. Pipun hurja into haisteluun on tehnyt treeneistä haastavia. Sain kehitettyä omaa treenikäytöstäni ja nappaan Pipun aina syliini palkattuani sen suorituksen jälkeen. Viimeisellä treenikerralla kovan sateen jälkeen Kivikonkentän hajut veivät aina välillä Pippua, mutta saimme kuin saimmekin vikojen treenien 7 esteen sarjan tehtyä putkeen! Jee!
Pippu lokakuun auringossa.

Nopen kanssa olemme treenanneet agilityä Kivikossa vaativassa perjantai-illan ryhmässä, mutta uskoakseni olemme edistyneet vauhdikkaampien, mutta puhtaiden ratojen suorittamisessa. Sunnuntaina 27.9. suoritimme Nopen kanssa HAU;n agilitykisoissa Purina Areenalla kaksi Marjo Heinon rataa. AgiA-radalla melko hidasta menoa ja yksi virhe (neljänneksi viimeisessä hyppyesteessä keppi haisi niin, että Noppe ei meinannut voida olleenkaan hypätä. Löytyi lopulta yksi kohta kepistä, joka ei haissut niin pahalle ja Noppe pääsi esteen yli)  Sijoituimme toiselle tilalle. Hypäri B-radalla hylly, koska ampiainen häiritsi Nopen keppien suoritusta.
Noppe ja kakkostilaruusuke

Kesse ei ole agilityssä ollut sitten viime joulukuun. Kessen kroppa jumiutui agilitystä tosi pahasti ja eläinfyssarilla kesti pitkään saada Kesse kuntoon. Olimme molemmat; fyssari ja minä sitä mieltä, että Kessen on helpompi elää ilman agilityä. Viime perjantaina oli Nopen agilityryhmän kesän vika treenikerta ja Nopella vatsa kuralla. Kesse pääsi aksaamaan ja voi, että se nautti! Jo parkkipaikalle tultua Kesse tunsi paikan ja huusi minulle;"ulos, ulos, nopeasti ulos ja aksaamaan!" Lämmittelin Kesse moneen kertaan ja juuri ennen radalle lähtöä pidin koiraa koko ajan liikkeessä. Myös lämpöpaita auttoi osaltaan, että jumeja ei ainakaan vielä ole ollut. Meillä oli kisanomaiset treenit; yksi harjoituskerta ja pari "vetoa". Kesse oli ensi yli-innostunut ja höntyili, mutta viimeinen rata oli reipasta ja siistiä menoa.

Kesse nauttii kotisohvasta ja ajoittain hurjistakin sisäleikeistä. Kesse suostuu lähtemään pikku pikku lenkille vain kerran päivässä. Enkä ole sitä pakottanut lenkkeilemään. Vaikuttaa tietävän mitä tekee. Nivelet pysyvät liikkuvina lisäravinnolla. Kesse käy nauttimassa ulkoilmasta kotipihalla. Olen siitä iloinen, että nyt voin tarjota sille pihan, jossa se nuuskii ja tekee pieniä asioitaan.


Agilitreeneissä pidämme tälle hetkellä pientä taukoa. Odotamme JAU;n uuden hallin valmistumista ja minä kuntoutan jalkateriäni, jotka ovat kipuilleet pitkään. Nopen kanssa agikisailemme ennen vuoden vaihdetta vielä neljissä kisoissa.
  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti