keskiviikko 15. toukokuuta 2013

KAKSIN AINA KAUNIHIMPI..., MUTTA KOLME VASTA HAUSKAA ON!

Nimittäin pihakoiria. Kun pikku-Kesse tuli meille 7 viikon ikäisenä, sen tuottama ilo alkoi välittömästi! Pentu Kessellä oli vauhti päällä kaiken aikaa. Välillä jo pelkäsin, että se ei kehity normaalisti, kun nukkuu niin vähän. Kunnon yöunet varmasti korvasivat päiväunien vähyyden, sillä hieno & viisas koira Kessestä tuli.
Tässä Kessen 6-vuotis poseeraus torpalta 27.4.2013.

Vuoden 2009 alkupuolella Kesse tuli mammalomalta Noppe mukanaan. Alkoi uusi aika; yhden pihiksen sijaan sai seurata kahta. Ilo oli vähintään kaksin kertainen! Pitkään aikaan ei juuri muuta ohjelmaa tarvittu.

Huhtikuun loppupuolella seuraamme torpalle liittyi viideksi päiväksi Heta. Hämmästyttävää millä luontevuudella Heta otti paikkansa laumasta! Aikaisemmin Heta on päiväseltään tavannut Kesseä ja Noppea eli eivät olleet toiselleen täysin tuntemattomia.

Heta tajusi heti, että aikuisten koiraleidien kuonolle ei kannata ryhtyä hyppimään. Heta aloitti pontevan pehmityskampanjan kummankin koiran suhteen. Kesse ei luonut Hetaan silmäystäkään ja sekös Hetaa harmitti! Kun Kesse nukkui kamarissa päiväunia, Heta kävi huoneen ovella haukkumassa ja kumartelemassa; näe minut! Ilman tulosta; Kesse ei päätään tyynyltä nostanut. Välillä Heta ulvoi ovella kuin susi. Mutta ei saanut Kessen huomiota osakseen. Kessen reaktio johtui kahdestakin syystä; ensin tuotiin torpalle häiriöksi ihmisvauva ja pian perään pentukoira. Siinä oli Kessen mielestä kaksi liikaa. Nopen kanssa Hetaa onnisti paremmin, parin päivän pehmityksen ja aktivoinnin jälkeen Heta sai kuin saikin Nopen pihaleikkikaveriksi. Noppe ei ole aikuisiällä tuntenut tarvetta leikkiä kuin Kessen kanssa.

Kessen leikkiessä kepillä ja Nopen frisbeellä, Heta liittyi luontevasti kepin hakijoiden ryhmään. Tässä kohtaa Heta ajatteli tilaisuutensa tulleen. Ottaessaan Kesselle heitetyn kepin suuhunsa Heta kuvitteli saavansa Kessen itseään jahtaamaan. Pettymys oli suuri, kun Kesse ohitti asian ottamalla uuden kepin suuhunsa ja tuomalla sitä tarjolle heitettäväksi.
Tässä Kesse on kaiketi jonkun sanasen nuoremmilleen sanonut

Heta touhusi paljon myös itsenäisesti; haisteli metsässä, kaivoi pihaa...

Hetan emäntä kertoi, että Heta on tottunut nukkumaan kainalossa. Yökyläillessään muuallakin Heta nukkuu kainalossa. Tottahan koirueen nuorimmalle tarjottiin meilläkin sama mahdollisuus ja sen Heta joka yö käyttikin hyödykseen. Noppe joutui jalkopäähän, Kesse nukkui suosiolla ihan muualla.

Heta oli varsin ihastunut lähes ikätoveriinsa lapsenlapseemme ja välillä piti komentaa pois pussaamasta. Hetalla myös riitti kärsivällisyyttä antaa tytön silittää itseään vaikka kuinka kauan. Noppekin pitää lapsosesta kovin, mutta silityskärsivällisyydellään on rajansa.

Heta kävi samalla reissulla hakemassa kokemusta Lahden KV:stä, jossa pikkukoira oli kuin kotonaan. Eivät haitanneet ihmiset eivätkä toiset koirat, joita molempia oli tosi paljon. Myös tuomarin koskettelu oli okei.
Vain kehäkiikehdintä tuotti vähän vaikeuksia, mutta ihmekös tuo, kun näyttely oli Hetalle ihka ensimmäinen!
Saunasta Heta ei ollut kiinnostunut. Niinpä Noppekaan ei joutanut saunoa, kun piti vähän vahtia Hetaa. Kesse saunoi tyytyväisenä, kun sai olla ihan rauhassa.
Tässä Kesse näyttää nuoremmilleen kuinka toimitaan, kun metsäkoneet jyllää pellon laidassa!

Alla olevan linkin takaa löytyy Hetan emän Ingeborgin tarina;
 http://nybygards.blogspot.fi/

1 kommentti:

  1. Koirien elämää ja edesottamuksia on kyllä ihanaa seurailla. Upeita ovat!

    VastaaPoista