sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

NOPPE

Ei ole kauaa siitä, kun viimeksi oli Noppeen keskittyvä postaus. Nopella nyt vain on tällä hetkellä maininnan arvoisia aktiviteetteja. Kesse kyllä touhuaa myöskin ihan täysillä eri saroilla.
Ensinnäkin Nopen "kesänäyttelykierros" sujui varsin mallikkaasti; kesäkuun puolessa välissä saatiin Tuomarinkylän Aptus-Showsta laatuarvostelu erinomainen. Tanskalaistuomari  Marianne Baden Nopesta Aptusshowssa; " Feminine bitch. Good head shape. Correct bite. A little too long neck. Good topline. Well set tail. Good bone and body. Moves well. Would like a little more outgoing temperament for the breed."
Vapaa käännös; "Feminiininen narttu. Hyvä pään muoto. Oikea purenta. Vähän liian pitkä niska. Hyvä ylälinja. Hyvin asettunut häntä. Hyvä luusto ja keho. Liikkuu hyvin. Haluaisin vähän enemmän rodunomaista ulospäin suuntautuneisuutta". Vaikka tuomari laatuluokitteli Nopen erinomaiseksi ja Noppe oli näyttelyn kaunein pihisnarttu, tuomari sanoi minulle, että" Koira on liian elegantti ja hillitty pihakoiraksi" ja siksi hän ei katsonut voivansa antaa sertiä.
Sunnuntaina 15.7. Lammin ryhmänäyttelystä laatuarvostelu erittäin hyvä. Lammilla tuomari Markku Kipinä arvioi Noppea seuraavasti;" Tilavarunkoinen, melko kevytluustoinen narttu, jolla hyväilmeinen pää. Hyvä kallo, korvat ja silmät. Hyvä purenta. Ylälinja saisi olla suorempi. Saisi liikkua voimakkaammalla askeleella. Liian luisu lantio ja matala hännän kiinnitys. Riittävät kulmaukset. Saisi esiintyä itsevarmemmin." Tuomari sanoi, että ujo esiintyminen oikeastaan esti takapään tarkkailun. Tuomari oli sitä mieltä, että varmemmalla esiintymisellä tulos olisi ollut parempi ja riittänyt vaikka kuinka pitkälle. Lammilla näyttely pidettiin avoimella pellolla ja tuuli oli voimakas. Noppe oli sitä mieltä, että istuminen olisi hyvä vaihtoehto eli tuuli saattoi vaikuttaa Markku Kipinän arviointiin. Tuomarit ovat nykyään niin mukavia ja antavat kirjallisten kommenttien lisäksi vielä suullista palautettakin. Toista oli 90- luvulla, jolloin paljon kierrettiin silloisen bokserin kanssa, tuomarit saattoivat varsin julmia. 

Tänään Noppe oli Mäntsälän KV:ssa Annaliisa Heikkisen arvioitavana. Laatuarvostelu erittäin hyvä. Kirjallinen arvio:" Hyväntyyppinen narttu, joka voisi olla rohkeampi. Hyvä pää & ilme. Hyvä kaula. Rodunomainen ylälinja. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu hyvin. Kaipaa pöytätreeniä. Esiintyy iloisesti." Siksi harvoin käydään näyttelyissä, että Noppe tahtoo vähän ujostella tuomareita pöytätarkastelussa. Jos ja kun seuraava näyttelykierros vielä tulee, täytynee panostaa siihen.
Näyttelyissä on mukava tavata muita pihiksiä ja pihisihmisiä. Tuomarinkylässä aika meni joutuisasti Eddien ja emäntänsä kanssa. Lammilla Sylvin ja emäntänsä Mirvan kanssa. Aikaisemmin on jo ollut puhetta, että Sylvi emäntänsä kanssa tulee torpalle ja nyt sekin saatiin lyötyä lukkoon. Mäntsälässä pihisporukkaa oli mukavan paljon ja oli hauska paitsi katsella muita pihiksiä kehässä, myös vaihtaa ajatuksia mm. kokeneen kasvattajan Nybygårdsin kaima Jaanan kanssa. 
Kävimme Nopen kanssa kesäkuussa Vihdissä Skutnabilla lonkkakuvauksissa ja polvitutkimuksissa. Nyt tulivat kennelliiton vahvistukset asialle; Lonkat A/A, polvet 0/0.
Koska Noppe on muutenkin kehittynyt erinomaiseksi niin hiiri-, marjastus-,  kuin agilitykoiraksikin, ryhdytään Nopelle miettimään sulhasta.

Alla Kesse valvoo torpan pihaa ja Noppe funtsailee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti